zaterdag, augustus 11, 2007

Chicken feet


Wat eten we hier eigenlijk in Afrika? Dat verschilt nogal. Ik ga nu even generaliseren, maar dat maakt het wat makkelijker. De Afrikaner boer eet het liefst vlees, vlees met vlees. Specifieker Boerewors met pap (en bier). En dat alles van de Braai natuurlijk. Maar ook Biltong is hier een Afrikaner favoriet. De Venda, de lokale stam hier, gaat helemaal uit zijn dak van kippenvoeten, mopani wormen, spinazie en pap. Dan heb je nog Annette, Hugo, Pepijn en Bas, zij eten vegetarisch. En dat gaat eigenlijk prima hier. Er is hier het hele jaar door veel verse groente te krijgen. Verder heb je hier in Louis Trichardt drie grote moderne supermarkten waar je zo ongeveer alles kunt krijgen inclusief franse kaas, pampers, afbak broodjes, kant en klaar maaltijden etc. etc. Wat wij eten komt in grote lijnen overeen met wat we in Nederland aten: pasta, pizza, rijst, en aardappels met verse groente. Als we daar geen zin in hebben kunnen we ook nog terecht bij twee afhaal pizzeria’s. Voor de niet-vegetariër zijn er dan ook nog de Wimpy, Kentucky Fried Chicken, Nando’s en nog een aantal fast food ketens. De mopani worm staat nog een keer op het menu, de kippenvoeten zeker niet.

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Als jullie aan de wormen beginnen, alvast smakelijk eten. Dat gebeuren hoef je voor ons niet vast te leggen op foto of film.

11 augustus, 2007 21:22  
Anonymous Anoniem zei...

En niet te vergeten Potjie Kos.

12 augustus, 2007 10:44  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage